Dongguan Huamin Ceramic Technology Co., Ltd

Nyheter

Försiktighetsåtgärder för bearbetning av aluminiumoxid keramiska armar
Släpp tid: 2022-03-17 21:14:44  träffar: 9

alumina keramik kan sägas vara ett material med extremt hög hårdhet, vilket innebär att det är mycket svårt att bearbeta. Aluminiumoxidkeramiska armar används i halvledarindustrin, främst ansvarig för hanteringen av skivproduktion och har relativt höga krav på bearbetningsnoggrannhet. Bearbetningsteknik är också en svår punkt i branschen. HUAMIN-keramik har löst problemet med kantchippning under keramisk bearbetning.

Den de vanligaste maskinverktygen för precisionsbearbetning av aluminiumoxid Keramik är: CNC gravyrmaskin, ytkvarn, intern och extern cylindrisk kvarn, etc. De viktigaste är bearbetningen Teknik av CNC gravyr och ytkvarn.

First av alla bearbetas aluminiumoxid-keramiska bearbetningsprocessen generellt med en ytkvarn, exempelvis används en kvarn för att öppna materialet och slipa referensytan. Vanligtvis är det bäst att styra matningsmängden i slipningsprocessen vid ca 0,03 mm, och det är lämpligare att använda ett diamanthartslipningshjul.

As för partikelstorleken hos sliphjulet, det kan väljas enligt till den önskade ytjämnheten. I allmänhet rekommenderas att välja mellan 150-400 mesh. Vanligtvis kräver back-end-processen av många material fortfarande gravyr och fräsmaskiner. Faktum är att du kan använda en kvarn för att bearbeta storlekennärmast den färdiga produkten och använd sedan en CNC-gravyrmaskin för bearbetning. Å ena sidan kan det effektivt minska antalet gravyr och fräsmaskiner. Å andra sidan kan det kraftigt förbättra bearbetningseffektiviteten och minska bearbetningskostnaden. Försiktighetsåtgärderna för CNC-gravyrbehandlingsprocessen: Efter att slipmaskinen används, ärnästa steg att använda CNC-gravyrmaskinen för att stansa hål och speciella-shaped ytor av de keramiska armarna. Om CNC-gravyrmaskinen inte är försiktig, kommer det att orsaka att materialet kollapsas eller bryts, så särskild uppmärksamhet måste betalas under behandlingen. Fenomenet av Edge Chipping är sannolikt att inträffa i processen med CNC gravyrmaskin, särskilt i färd med att piercing den keramiska kroppen, är detta fenomen särskilt uppenbart.

metoden för att lösa chipping av keramikarmen:

when försöksskärning av aluminiumoxid keramik, det ärnödvändigt att behärska sina grundläggande egenskaper. Nästa steg är att sakta justera kraften, matningshastigheten och passet. Enligt matningen av aluminiumoxidkeramik rekommenderas att F-värdet inte överstiger 1000 mm/min; Foderet får inte överstiga 0,01 mm. Emellertid beror det specifika värdet huvudsakligen på materialegenskaperna och den använda slipstången. Det bör betonas här som på grund av olika tillverkare, partikelstorlekar och processslipningsstänger, är inställningen av bearbetningsparametervärden också annorlunda, och det är mycket svårt att ge ett fast värde. Vi använder emellertid en CNC-keramisk gravyrmaskin, som har uppenbara fördelar med keramisk bearbetningsnoggrannhet och bearbetningseffektivitet.


Tidigare: Användningar av keramiska robota...

Nästa: Funktioner av keramiska plungers